自大

「香港,像我這樣的人,真的很少很少!」

「以前,我⋯⋯」

這番豪語,是我在路上的時候,聽到身旁一個男人所說的。聽他的聲線,猜他亦不太年輕了,應該有六十歲左右吧。

我不知道他以前曾經有過什麼豐功偉業,但這種倚老賣老的語氣,大家應該不會太陌生了吧。

唯一分別只是程度。

就算他真的有偉大的過去,這種態度只會把他的下降到「維園阿伯」的水平去。

說說笑是無傷大雅的,真心自尊自大可又是另一回事。

不過他或許也沒有錯。

香港,像他這樣的人,真的很少很少。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s