寒冬

剛剛才說今年全球氣溫和暖,連歐洲滑雪勝地都沒有下雪,這邊廂全世界都受大寒流影響。

美國便不用說了,大風雪,龍卷風少不了。

就昨天,中國內蒙古便急速跌至零下 47 度。

哈爾濱零下 30 度

北京也零下 17 度。

重慶則少有地下雪了。

就是香港,也跌至兩、三度,對上一次好像是 40 年前。

沖繩、台灣更多處見雪!

南方不流行暖氣,在家裡實在凍得要命。

這遲來的冬天,原來也是氣候暖化的原故。

今次的寒流,聽說是今年強勁暖空氣湧到北極,把北極的冷空氣迫到南來的。

北極氣溫便因而升了 30 度,水位上升的危機又再次提起。

電影中的氣候突變情節,會發生嗎?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s